lauantai 2. kesäkuuta 2018

Voi Leimu olisitpa tiennyt

#olisinpatiennyt


Hei nuori Leimu! 

Olisitpa tiennyt, että oot tosi hyvä just niin kun oot. Olisitpa tiennyt että olet vahva. Sun herkkyys, kiltteys ja taiteellisuus ei koskaan tehneet susta huonoa tai vääränlaista, vaan rohkean. Ja ollakseen rohkea täytyy joskus myös pelätä. 


Olisitpa tiennyt ettei kukaan saa tehdä sulle pahaa, ja että sulla on oikeus sanoa ei. Toivon, että sulla olisi ollut joku kertomassa sulle, että omat rajat saa ja voi asettaa, ja että sun ei tarvitse miellyttää muita oman hyvinvointisi kustannuksella. Toivon että olisit tiennyt, että vaikka ihmiset tuomitsisikin sut, niin sun itse ei tarvitse tehdä niin, ja voit ihan rauhassa ihastua siihen ihmiseen joka sattuu ihastuttamaan. Toivon myös ihan hirveästi, että olisit jotenkin saanut tietää, että sun ei ole pakko tunkea itseäsi siihen tyttö- ja naislokeroon johon sut yritettiin aina laittaa. Voi kun olisit jo silloin saanut tietää että olet Leimu. 


Olisitpa tiennyt, että sun vaatteet sopii sulle etkä näytä niissä yhtään rumalta, vaan että olit tosi söpö, värikäs ja luovan näköinen. Olisitpa tiennyt että on tosi okei käyttää miesten vaatteita. Olisitpa tiennyt, että sä pystyt oppimaan englantia, asumaan ulkomailla, seurustelemaan tytön kanssa, pitämään esitelmän luokan edessä, hankkimaan ammatin, tekemään töitä, huolehtimaan muista, huolehtimaan itsestäsi ja sanomaan ääneen oman mielipiteesi. 


Onneksi et kuitenkaan tiennyt vielä silloin miltä tuntuu kun yksi oman elämän tärkeimmistä ihmisistä sairastuu vakavasti ja peruuttamattomasti tai millaista on kun oma keho aiheuttaa vielä hirveämpää pakokauhua kuin silloin kun se nuorenakin jo ahdisti. Onneksi et silloin tiennyt, että se on vasta alkua. Ja onneksi et vielä tiennyt miltä tuntuu olla aikuinen ja miten paljon joutuisit kantamaan jopa ennen kuin susta tulisi aikuinen. 


Olisitpa tiennyt, että kaikesta huolimatta sä selviät. Että sulla oikeasti on tulevaisuus ja että sä pystyt olemaan onnellinen ja että jopa sun elämä voi kantaa sua ihan oikeesti. Olisitpa tiennyt, että sä olet Leimu, ja että sä ihan oikeesti myös saat olla. Voi kun olisit tiennyt että kelpaat. 

1 kommentti: